Örgrytes lycka – tog säsongens första seger i superettan

Superettan

Noll vinster på sex matcher.
På sjunde försöket lossnade det.
Örgryte slog Varberg med 3-1 på bortaplan.

Örgryte har haft en tuff säsongsinledning i superettan. Efter sex matcher stod man på tre oavgjorda och tre förluster.

I dag gästade man ett Varberg som också inlett svagt, med en vinst, en oavgjord och fyra förluster inför matchen.

Tjugo minuter var spelade när Varberg slarvade i försvaret och bollen nådde Edi Sylisufaj, som kyligt chippade in 1-0 till gästerna.

Förre Örgryte-spelaren Diego Montiel kvitterade kort därefter på straff och valde att inte fira. Montiel gjorde 13 mål och 14 assist för Öis 2018.

- Jag hade ett bra år i Öis och har kärlek till fansen. Det vore respektlöst att fira, tycker jag, säger han till Discovery+ i paus.

Annons

Bortalaget svarade dock omgående efter straffmålet när Viktor Lundberg prickade in 2-1.

- Skönt för mig att få förtroendet, skön pass och det var bara att lägga dit den, säger Lundberg till Discovery+.

Varberg jagade ny kvittering i andra halvlek, men den kom aldrig. I stället kunde Aydarus Abubakar fastställa slutresultatet 3-1 i 95:e minuten, framspelad av en osjälvisk Noah Christoffersson.

Segern gör att Örgryte lyfter från sista till trettonde plats. Ny jumbo är Varberg, som i fjol slutade sist i allsvenskan.